Vējonis: Latvija AAE var piedāvāt preces un pakalpojumus dažādās jomās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sarunās ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) amatpersonām aicina pastiprināt ekonomisko sadarbību ar Latviju, informēja prezidenta Preses dienestā.

«AAE ir nozīmīgākais Latvijas sadarbības partneris Līča reģionā un svarīgs transporta un tirdzniecības centrs, kas dod iespēju attīstīt Latvijas ekonomisko sadarbību plašākā reģionā,» vizītes laikā, tiekoties ar AAE amatpersonām, uzsvēra Vējonis.

Šodien Vējonis tikās ar AAE viceprezidentu un premjerministru, Dubaijas emīru šeihu Mohammedu bin Rašidu Al Maktumu. Sarunas gaitā tika apspriesta abu valstu savstarpējā tirdzniecība un investīciju piesaiste.

«Latvija var piedāvāt preces un pakalpojumus tādās jomās kā transports un loģistika, pārtikas rūpniecība, kokapstrāde, informācijas tehnoloģijas, veselības aprūpe, tūrisms, kosmētikas un farmācijas bizness,» teica Vējonis. Prezidents arī norādīja uz investīciju iespējām tādās jomās kā transports un loģistika, finanšu sektors un tūrisma nozare.

«Nozīmīgs solis ceļā uz ciešākiem Latvijas un AAE kontaktiem būs nacionālās aviokompānijas «air Baltic» tiešā reisa atklāšana šā gada rudenī,» uzskata Vējonis.

Savukārt vakar notika Valsts prezidenta tikšanās ar AAE ārlietu un starptautiskās sadarbības ministru šeihu Abdullahu bin Zajedu Al Nahjanu. Amatpersonas bija vienisprātis, ka abu valstu divpusējo sadarbību ievērojami pastiprinājusi Latvijas vēstniecības atvēršana AAE un AAE vēstniecības atvēršana Latvijā.

Sarunas laikā uzsvērts arvien pieaugošais Latvijas pārtikas produktu eksports uz AAE, kas, kā apliecināja ministrs, atbilst šīs valsts interesēm. «AAE vēlas diversificēt pārtikas importu, un aicina Latviju plašāk izvērst sadarbību lauksaimniecības jomā, piedāvājot savus pārtikas produktus AAE tirgū. Latvijas piedalīšanās izstādē «Gulfood 2017» ir laba iespēja attīstīt Latvijā ražotās pārtikas eksportu uz AAE,» teica ministrs.

Tāpat tika akcentēta ES un Līča valstu dialoga nozīmi, lai rastu risinājumus politiskajiem, drošības un humānās palīdzības izaicinājumiem gan Līča valstu, gan Tuvo Austrumu reģionā.

«Starptautiskais terorisms ir viens no nopietnākajiem apdraudējumiem mieram un drošībai mūsdienu pasaulē, tai skaitā Eiropā. Tikai ciešā starptautiskā sadarbībā ir iespējams pārvarēt ārvalstu kaujinieku, terorisma finansēšanas un radikalizācijas radītos apdraudējumus,» pauda Vējonis.

Amatpersonas apsprieda arī abu valstu sadarbību izglītības jomā. Prezidents izteica gandarījumu par AAE iespējamo partnerību mācību programmai Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Svētdien Vējonis tikās arī ar AAE kultūras un zināšanu attīstības ministru šeihu Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu, ar kuru tika apspriestas iespējas ciešākām attiecībām izglītības jomā.

Ministrs atzina, ka izglītības jautājumi ir viena no AAE nozīmīgākajām prioritātēm, tāpēc abām valstīm jāveicina tālāka sadarbība starp augstākās izglītības iestādēm.

Kā ziņots, Vējonis ar vairākiem ministriem un uzņēmēju delegāciju no 25.februāra līdz 28.februārim ir vizītē AAE.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu