Savickis: Mazai valstij kā Latvija regulēts monopols gāzes apgādē ir izdevīgāks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mazai valstij kā Latvija regulēts monopols gāzes apgādē ir izdevīgāks nekā brīvais tirgus, ceturtdien forumā «Ceļā uz ilgtspējīgu energoapgādi Latvijā» uzsvēra AS «Latvijas gāze» padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis.

Viņš norādīja, ka par «Latvijas gāzi» kā monopolistu bijis nepareizs priekšstats - tas nav vienkārši monopolists, bet gan regulēts monopolists. Tādējādi uzņēmuma tarifi tiek regulēti no Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas puses.

Savickis uzsvēra, ka mazai valstij kā Latvija regulēts monopols gāzes apgādē ir izdevīgāks nekā brīvais tirgus, uzņēmumam rēķinoties ar savu vietu tirgū un attiecīgi nodrošinot nepieciešamās investīcijas infrastruktūras attīstībā.

Izdevniecība «Dienas bizness» sadarbībā ar Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociāciju viesnīcā «Radisson Blu Daugava Hotel» šodien organizē enerģētikas nozares forumu «Ceļā uz ilgtspējīgu energoapgādi Latvijā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu