Kučinskis: Latvijas kompānijas «Brexit» var izmantot jaunu sinerģiju radīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Latvijas kompānijām un organizācijām ir iespēja izmantot Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb «Brexit» jaunu sinerģiju radīšanai, šodien tiekoties ar Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES jeb «Brexit» ministru Deividu Deivisu, sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Neraugoties uz gaidāmo Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES, Latvija vēlas attīstīt tālāk abu valstu labās attiecības, pastiprinot divpusējo sadarbību, kā arī turpinot sadarboties daudzpusējos formātos. Latvijas interesēs ir Baltijas, Ziemeļvalstu un Apvienotās Karalistes cieša sadarbība, tostarp Ziemeļu nākotnes foruma ietvaros.

Sarunas laikā Kučinskis norādīja, ka Latvija noteikti nevēlas «Brexit» procesu sarežģīt, uzsverot, ka Latvijas valsts nostāja šajā jomā ir pragmatiska un racionāla.

Kučinskis atgādināja par Latvijas pilsoņu statusu un tiesībām Apvienotajā Karalistē, norādot, ka vairumā gadījumu viņi ir izglītoti par Latvijas nodokļu maksātāju naudu, bet šobrīd maksā nodokļus un dod labumu Lielbritānijai. Abas puses bija vienisprātis, ka to cilvēku, kuri devušies uz Lielbritāniju strādāt, intereses nevar tikt aizskartas.

Premjers arī norādīja, ka Latvijas interesēs ir iespējami netraucēta tirdzniecība ar Apvienoto Karalisti, kas ir septītais lielākais Latvijas tirdzniecības partneris.

«Redzam, ka mūsu kompānijām un organizācijām ir iespēja izmantot «Brexit» jaunu sinerģiju radīšanai - piedāvājam Latviju kā izdevīgu vietu uzņēmumu, izglītības iestāžu, finanšu pakalpojumu pārstāvniecību atvēršanai ES teritorijā,» atzina Kučinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu