Uzņēmums: Ēdināšanas biznesa attīstību Latvijā galvenokārt kavē darbaspēka trūkums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ēdināšanas biznesa attīstību Latvijā galvenokārt kavē darbaspēka trūkums, sacīja konditorejas izstrādājumu zīmola «Mārtiņa Beķereja» īpašnieka «Pērse L.L.K.» valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Mārtiņš Kalniņš.

Viņš norādīja, ka sevišķi Rīgā trūkst konditoru, pavāru un viesmīļu. «Darbaspēka trūkums ir galvenā problēma, kas traucē attīstīties. Izaugsmi nekavē ne finansējuma trūkums, ne citi faktori, bet gan darbaspēka trūkums,» teica Kalniņš.

Pēc viņa teiktā, minēto problēmu var risināt darbaspēka piesaiste no ārvalstīm, kā piemēram, Ukrainas, Baltkrievijas un Krievijas. Kalniņš pieļāva, ka nākotnē apstākļi spiedīs lemt par labu šim risinājumam, neraugoties uz to, ka patlaban tam nav politiskā atbalsta.

LETA jau vēstīja, ka 2016.gadā uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 2,5 miljonus eiro, kas ir pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. 2015.gadā «Pērse L.L.K.» strādāja ar 2,467 miljonu eiro apgrozījumu un 136 128 eiro peļņu.

«Pērse L.L.K.» ir dibināts 1993.gadā un tā pamatkapitāls ir 2880 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Mārtiņam Kalniņam. «Pērse L.L.K.» nodarbojas ar maizes, svaigi ceptu mīklas izstrādājumu un kūku ražošanu. Patlaban uzņēmumam ir pieci veikali-kafejnīcas Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu