Uzņēmējs: Latvijā nav pareizu valsts atbalsta mehānismu jaunuzņēmumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Galvenā problēma, kas kavē jaunuzņēmumu attīstību Latvijā, ir pareizu un sajūtamu valsts atbalsta mehānismu trūkums, uzskata uzņēmuma «Conelum Biotech» dibinātājs Antons Adamovičs.

«Pastāv ne mazums palīdzības instrumentu, taču tie izstrādāti visam kam, tikai ne jaunuzņēmumiem,» viņš sacījis intervijā aģentūrai LETA. «Tiesa gan, Ekonomikas ministrija ķērusies pie palīdzības jaunuzņēmumiem visaugstākajā līmenī. Tur ir ļoti progresīvi domājoši cilvēki, un tas ir ļoti patīkami,» sacīja Adamovičs.

Vienlaikus Adamovičs uzskata, ka Rīgai ir savs nopietns instruments jaunuzņēmumu attīstīšanai.

«Mikrobioloģiju es studēju Glāzgovā, biznesa izglītību ieguvu Krievijas inovāciju centrā «Skolkova», bet pēc biznesa vārda tiešā nozīmē braucu uz Rīgu. Te ir [zinātņietilpīgo jaunuzņēmumu platforma] «Komercializācijas reaktors» - tieši tas, kas vajadzīgs cilvēkiem ar apmēram tādām ambīcijām kā man, cilvēkiem, kam nav daudz zinātnisko publikāciju, bet kas gatavi ar zinātni kaut ko iesākt,» stāstījis Adamovičs.

Kā atzinis jaunais uzņēmējs, tieši «Komercializācijas reaktorā» viņš iepazinies ar zinātniekiem un tehnoloģijām, kas ļāvušas izveidot jaunuzņēmumu «Conelum Biotech», kur tiek izstrādāts unikāls tests konkrētu mikroorganismu atklāšanai noteiktā vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu