LPS: NĪN atvieglojums par katru īpašumā deklarēto personu būtu sociālās aizsardzības mehānisms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ņemot vērā, ka kadastrālajām vērtībām ir tendence palielināties, nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojums uz mājokļa platību par katru īpašumā deklarēto personu būtu sociālās aizsardzības mehānisms, teica Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

Pēc viņa paustā, ja NĪN likuma grozījumi tiks pieņemti un NĪN atvieglojumu uz mājokļa platību piemēros par katru īpašumā deklarēto personu, atvieglojumu attiecinot gan uz ēku, gan zemi, būs jāizvērtē grozījumu ietekme uz pašvaldību ieņēmumiem.

Jaunsleinis norādīja, ka nav tā, ka pašvaldības šo iniciatīvu neatbalsta, bet vērtējot nākamā gada budžetu varētu rasties dažādi jautājumi. «Jebkurš lēmums valstī, kas rada finansiālu ietekmi (..), ir attiecīgi jākompensē, jo mums savas [pašvaldību] funkcijas ir jāveic,» atzīmēja Jaunsleinis.

Jaunsleinis atkārtoti uzsvēra, ka pašvaldības neiestājas pret grozījumiem, jo ir ieinteresēti cilvēku labklājībā.

Jau ziņots, ka viens no NĪN likuma grozījumu darba grupas variantiem, lai ierobežotu NĪN apmēra pieaugumu saistībā ar kadastrālo vērtību strauju pieaugumu atsevišķās teritorijās apbūves zemei un dzīvošanai paredzētiem īpašumiem, ir NĪN atvieglojumu uz mājokļa platību piemērot par katru īpašumā deklarēto personu, atvieglojumu attiecinot gan uz ēku, gan zemi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu