Nodokļu eksperte: Nav pārāk daudz iespēju Latvijā samazināt nodokļu likmes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Nav pārāk daudz iespēju Latvijā samazināt nodokļu likmes, šodien Finanšu ministrijas rīkotajā nodokļu maksātāju forumā atzina auditorkompānijas «PricewaterhouseCoopers Latvija» valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Eksperte piekrita Pasaules Bankas vērtējumam, ka esošā nodokļu sistēma nav draudzīga maziem un vidējiem uzņēmumiem, ņemot vērā, ka viens var strādāt mikrouzņēmumu režīmā, bet otrs - pilnā nodokļu režīmā.

Elksniņa-Zaščirinska arī uzskata, ka Latvijas nodokļu sistēma ir sena un tā neatbilst modernām prasībām.

«Mūsu nodokļu sistēma ir komplicēta, ar virkni nodokļu atlaižu, piemēram, neviens nerunā ar to, kāpēc tiek piemērotas atlaides ziedojumiem,» atzina eksperte.

Viņa neredz pārāk daudz iespēju nodokļu likmju samazināšanai. Ekspertes ieskatā arī patlaban nevarot runāt par nodokļu progresivitāti, ņemot vērā aplokšņu algu apmērus.

Elksniņa-Zaščirinska uzskata, ka ir iespējams veikt nodokļu izmaiņas attiecībā uz īpašumu. «Šajā jomā ir kur iet, lai arī tas nebūs populāri. Katrā ziņā šis ir īstais brīdis, lai kaut ko mainītu,» uzsvēra eksperte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu