Rasnačs: Uzlabojumi maksātnespējas jomas uzraudzībā būs vērojami nākamā gada beigās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Uzlabojumi maksātnespējas jomas uzraudzībā būs vērojami nākamā gada beigās, šodien Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀILP) rīkotajā konferencē atzina tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Viņš stāstīja, ka reformas maksātnespējas jomā izgāzīsies, ja Saeimā tiks gūts atbalsts opozīcijas partijas «No sirds Latvijai» deputātu Gunāra Kūtra un Ingunas Sudrabas priekšlikumam izslēgt normu, ka maksātnespējas procesa administratori būtu pielīdzināmi valsts amatpersonām.

Tieslietu ministrs ārvalstu investorus informēja, ka viņa vadītā ministrija līdz nākamā gada maijam, kad plānota nākamā tikšanās ar ĀILP, strādās pie vairākiem jautājumiem, starp kuriem būs arī jautājums par maksātnespējas administratoru uzraudzības sistēmas izveidi, kuras uzdevums būs novērst krāpniecības un nelikumīgu darbību iespējamību maksātnespējas jomā.

«Nesolu, ka rezultāti būs maijā, bet drīzāk nākamā gada nogalē, jo vēl ir jāpieņem virkne Ministru kabineta noteikumu,» stāstīja Rasnačs.

Šodien publiskotajā ĀIPL pētījumā maksātnespējas joma atzīta kā viena no tām, kurā nepieciešamas izmaiņas. Neskatoties uz to, ka iepriekš ārvalstu investori maksātnespējas jomu vērtēja ļoti kritiski, šā gada aptaujā ārvalstu investori norāda uz uzlabojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu