Eksperts: Nepārtraukta sevis izglītošana palīdzēs pārvarēt nākotnes darba tirgus izaicinājumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Eugene Odinokov / Sputnik

Tehnoloģiju ietekmē darba tirgu nākotnē sagaida kardinālas pārmaiņas, kuras pārvarēt palīdzēs tikai nepārtraukta sevis izglītošana, šonedēļ Rīgā notikušajā tehnoloģiju, dzīvesstila un «start-up» festivālā «Digital Freedom Festival» sacīja riska kapitāla fonda «500 Startups» partneris Mārvins Liao.

«Teju visos ASV štatos populārākais darbs ir šoferis. Līdz ar autonomo auto attīstību šie daudzi miljoni cilvēku zaudēs darbu. Tas pats notiks citās nozarēs,» prognozēja eksperts.

«Tehnoloģijām kāpjot arvien augstāk darbu hierarhijā, aug arī vienkāršākā cilvēkam darāmā darba latiņa,» viņš piebilda, norādot, ka vienīgā izeja, kā stāties pretī nākotnes darba tirgus izaicinājumiem, ir nepārtraukta sevis izglītošana un pilnveidošana.

Kā ziņots, «Digital Freedom Festival» norisinājās no 27.novembra līdz 29.novembrim. Tā laikā dalībnieki meklēja atbildes, kā sabiedrība, politikas veidotāji un uzņēmēji var labāk sadarboties un izmantot tehnoloģiju radītās priekšrocības.

Festivālu organizēja «Digital Freedom Festival» domubiedru grupa, kā arī reputācijas vadības kompānija «Lejiņa&Šleiers» un nevalstiskā organizācija «Nordic Reputation Hub».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu