Augulis: «airBaltic» jaunās lidmašīnas ļaus paplašināt galamērķu skaitu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas nacionālajai aviokompānijai «airBaltic» jaunās lidmašīnas ļaus paplašināt galamērķu skaitu, piektdien, 25.novembrī, Monreālā (Kanādā) svinīgajā «Bombardier» jaunās CS300 sērijas lidmašīnas iegādes ceremonijā sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Ministrs uzsvēra, ka «airBaltic» jauno lidmašīnu iegāde patlaban ir lielākās investīcijas transporta nozarē reģionā, kas ne tikai uzlabos Baltijas valstu savienojamību, bet arī ļaus atvērt jaunus lidojumu galamērķus, tādējādi veicinot valsts tautsaimniecības izaugsmi un radot jaunas darbvietas.

«airBaltic» pirmo jauno CS300 lidmašīnu Rīgā prezentēs 1.decembrī. Nacionālā aviokompānija ir pasūtījusi 20 CS300 lidmašīnas, kas ir lielākais «CSeries» modelis. Tajā ir vietas 130 līdz 160 pasažieriem.

Kad «airBaltic» flotes 12 «Q400» turbopropelleru lidmašīnām pievienosies 20 «CS300» lidmašīnas, uzņēmums pakāpeniski pāries uz pilnīgu «Bombardier» lidaparātu floti.

«CSeries» programma atpaliek no grafika par vairākiem gadiem, un tās izmaksas ir 5,4 miljardi ASV dolāru (4,9 miljardi eiro), kas divas reizes pārsniedz sākotnējās aplēses. Visā pasaulē pasūtītas 370 «CSeries» lidmašīnas. Starp pasūtītājiem ir arī tādas aviokompānijas kā «Air Canada», «Delta» un «Korean Airlines».

Bija paredzēts, ka pirmo jauno lidmašīnu «airBaltic» saņems oktobra beigās, taču pirmās piegādes laiks kārtējo reizi tika atlikts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu