Drukātās preses abonēšanas apmēri Latvijā nākamgad varētu saglabāties pašreizējā līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Drukātās preses abonēšanas apmēri nākamgad Latvijā varētu saglabāties šā gada līmenī, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis.

Viņš sacīja, ka, ņemot vērā ekonomiskās un demogrāfiskās tendences, būtu ļoti drosmīgi cerēt uz drukātās preses abonentu skaita pieaugumu nākamgad, tāpēc, visticamāk, abonēšanas apmēri saglabāsies šā gada līmenī. «Iedzīvotāju skaits samazinās, un nedaudz mainās arī cilvēku paradumi. Cilvēki vairāk lasa elektroniski, un daļa nelasa neko,» sacīja Kļavinskis.

Kļavinskis teica, ka pagaidām nav tādu faktoru, kas varētu veicināt būtisku augšupeju nozarē. Atsevišķiem preses izdevumiem gan reģionos, gan ārpus tiem abonentu skaits pieaug un atsevišķiem samazinās, taču tas tā bijis arī iepriekšējos gados. Kopumā nozarē šogad kardinālu satricinājumu nav bijis, un gads ir ļoti līdzīgs iepriekšējam.

LPIA valdes priekšsēdētājs norādīja, ka turpmāk nozares galvenais izaicinājums būs tas, vai Latvijas mediju politikas pamatnostādnēs 2016.-2020.gadam noteiktie mediju atbalsta politikas soļi materializēsies reālos preses atbalsta pasākumos vai «paliks tikai uz papīra».

Tāpat izaicinājums ir turpināt veiksmīgi sākto sadarbību ar VAS «Latvijas Pasts», lai paātrinātu preses piegādes laiku - nodrošinātu, ka cilvēki saņem preses izdevumus agrāk no rīta nekā līdz šim. Pēc viņa teiktā, Latvijas Pasts šai iniciatīvai jau ir nācis pretī un daļā reģionu vai pilsētu preses piegādes laiks ir paātrināts par apmēram stundu līdz divām. Pēc Kļavinska teiktā, presi jācenšas piegādāt vēl ātrāk un laiks rādīs, vai tas realizēsies praktiskajā dzīvē.

Latvijas Preses izdevēju asociācija ir sabiedriska organizācija, kas veicina drukāto mediju un izdevējdarbības nozares attīstību, liecina informācija asociācijas mājaslapā. Savā darbībā tā aizstāv organizācijas biedru intereses attiecībās ar publiskās varas, sabiedriskajām un privātajām institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu