Vējonis: «Latvijas Finiera» rūpnīca Igaunijā apliecina ražotāju spēju investēt reģionā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Koncerna AS «Latvijas Finieris» jaunās rūpnīcas atklāšana Igaunijā, Kohilā, apliecina ne tikai investīciju lomu Baltijas reģiona konkurētspējas palielināšanā, bet arī Latvijas lielražotāju spēju ieguldīt finansējumu ārpus valsts robežām, šodien, atklājot rūpnīcu, norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Ražotnes atklāšana apliecina, ka Latvijas uzņēmēji ir gatavi investēt arī ārzemēs, kas varbūt nav ierasts piemērs. «Latvijas Finieris» ir viens no lielākajiem investoriem, kura varenība slēpjas ne tikai ražošanas apjomos, bet arī spējā domāt inovatīvi un videi draudzīgi,» sacīja Valsts prezidents.

«Baltijas valstu veiksmes stāsts ir uzņēmumi, kas gatavi investēt tehnoloģijās. Latvijā, tāpat kā Lietuvā un Igaunijā, ļoti būtiska ir kopējā reģiona konkurētspēja. Šodienas sarežģītajos pasaules tirgus apstākļos tieši reģiona kopējā konkurētspēja var nest rezultātus katrai valstij atsevišķi,» piebilda Vējonis.

Kā ziņots, «Latvijas Finieris» šodien Kohilā atklāj bērza saplākšņa rūpnīcas otro kārtu. Plānots, ka tuvāko gadu laikā tās apgrozījums pieaugs no 10 miljoniem līdz 40 miljoniem eiro. Kopumā trīs gadu laikā Igaunijā investēti 80 miljoni eiro. Rūpnīcā pārstrādās 160 000 kubikmetru bērza finierkluču gadā, izveidojot pilna cikla saplākšņa un tā produktu ražošanu.

Koncerns «Latvijas Finieris» pagājušajā gadā strādāja ar 196,502 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 15% un bija 12,763 miljoni. Pērn attīstībā ieguldīti 42,3 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu