Kučinskis: Saeimas deputātiem ir tiesības uz priekšlikumiem budžetā, bet tos vērtēs arī valdība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas deputātiem ir tiesības iesniegt priekšlikumus nākamā gada valsts budžetā, bet tie tiks izvērtēti arī valdībā, norāda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš atgādina, ka valdība ir sagatavojusi nākamā gada budžeta projektu un tas ir atbalstīts Saeimā pirmajā lasījumā, informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars. Premjers uzsver, ka Saeimas deputātiem kā lēmējvarai ir tiesības nākt klajā ar saviem priekšlikumiem par to, kā būtu izlietojami budžeta līdzekļi.

Katrs Saeimas priekšlikums gan vēl tikšot vērtēts valdībā.

Jau ziņots, ka nākamā gada budžeta projektā Saeimā varētu tikt atbalstīti priekšlikumi par papildu vēl aptuveni 12 miljonu eiro sadali, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Jau iepriekš neoficiāli tika pausts, ka Saeimas deputātu priekšlikumiem «kvotu» ietvaros nākamā gada budžetā varētu atvēlēt vismaz 1,2 miljonus eiro, taču valdošajā koalīcijā tiek spriests arī par vēl vairāku miljonu eiro iespējamu atvēlēšanu lielākiem projektiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka deputāti varētu piešķirt finansējumu dažādām sporta būvēm, iespējams, Ventspilī, Liepājā, Jēkabpilī, Valmierā un Bauskā. Tāpat līdzekļi tikšot atvēlēti, lai sagatavotos Romas katoļu baznīcas pāvesta vizītei Aglonā 2018.gadā, Rīgas Doma ērģelēm, kā arī varētu tikt atbalstīti citi priekšlikumi.

Par visiem priekšlikumiem vēl būs jālemj valdībai, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, kā arī deputātiem parlamenta sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu