Kučinskis: Nākamnedēļ valdībai jāapstiprina amatā jaunais VID ģenerāldirektors

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valdībai nākamajā otrdienā, 8.novembrī jāapstiprina jaunais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņaprāt, pārsteigumi VID vadītāja apstiprināšanā nav gaidāmi.

Konkursa finiša taisnē izgājuši ļoti labi pretendenti. Premjers uzskata, ka būtu labi, ja visiem trim iespējamiem šī amata kandidātiem, varētu piedāvāt amatus.

Kā ziņots, šodien būs VID ģenerāldirektora amata konkursa trešās kārtas rezultāti, aģentūrai LETA pavēstīja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte-Krūmiņa.

Trešajā konkursa kārtā trīs pretendentus vērtēja neatkarīgi personāla speciālisti.

Konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu tika saņemti 19 pieteikumi, bet konkursa komisija lēma uz konkursa otro kārtu virzīt astoņus pretendentus. Savukārt konkursa trešajai kārtai tika virzīti četri kandidāti.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» iepriekš vēstīja, ka VID ģenerāldirektora konkursa trešajai kārtai izvirzīti Andris Ņikitins, Kaspars Rumba, Ilze Cīrule un Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss, kurš gan vēlāk atsauca savu kandidatūru.

Kā iepriekš ziņoja TV3 raidījums «Nekā personīga», tad Ņikitins ir Latvijas Bankas finanšu stabilitātes pārvaldes vadītāja vietnieks, kurš savulaik bijis «Rīgas miesnieka» valdes priekšsēdētājs, vēlāk strādājis AS «Nordeka» un AS «Balta». 2004.gadā viņš sāka darbu Latvijas Bankā, kur bijis valdes loceklis un atbildējis arī par iepirkumiem.

Rumba ir nodokļu plānošanas speciālists no auditorfirmas «Deloitte Latvia» un VID vadītāja konkursā pieteicies, jo gribot palīdzēt attīstīt Latvijas tautsaimniecību. «Galvenais pamudinājums ir tas, ka VID ir pietiekoši liela nozīme tautsaimniecības attīstībā un tuvākajos gados mums ir pietiekoši daudz izaicinājumu, IKP neaug, un es ceru, ka, izvēršot noteiktas izmaiņas ieņēmumu dienestā, Latvijas tautsaimniecība varētu augt straujāk un ilgtspējīgāk,» teicis Rumba.

Cīrule gribot izmainīt VID darbu, un tam palīdzēšot viņas līdzšinējā pieredze apdrošināšanas kompānijās «Balta» un «Gjensidige Baltija».

Šogad jūnija vidū izsludinātais atklātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, jo komisija pieņēma lēmumu nevienu no pretendentiem nevirzīt uz atlases trešo kārtu vadības kompetenču izvērtēšanai. Pēc tam Reizniece-Ozola mēģināja dienesta vadītāju atrast neformālās sarunās un izraudzījās Valsts vides dienesta ģenerāldirektori Ingu Koļegovu, kura gan atsauca savu kandidatūru. Kā vēlāk izrādījās, VID izvērtēja Koļegovas administratīvā pārkāpuma lietas materiālus un secināja, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījusi pilnīgu un patiesu informāciju par darījumiem lielā apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu