«Rīgas siltums»: Zemais siltumenerģijas tarifs Rīgā neveicina energoefektivitātes pasākumu īstenošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Zemais siltumenerģijas tarifs Rīgā neveicina energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu namos, šodien konferencē «Smart Energy 2016: energoefektivitāte, vieda enerģētika un vieds patērētājs» sacīja AS «Rīgas siltums» valdes loceklis Uģis Osis.

Taujāts, kāpēc galvaspilsētā kūtri notiek energoefektivitātes pasākumi daudzdzīvokļu ēkās, Osis norādīja, ka tas saistīts ar šobrīd zemo apkures tarifu, kas sekojis dabasgāzes cenas kritumam. Līdz ar to energoefektivitātes pasākumu izmaksu atmaksāšanās laiks ir ilgāks nekā iepriekš, kas attur no māju siltināšanas.

Vienlaikus viņš pieļāva - ja komersantiem kontekstā ar energoefektivitātes prasībām, kas izriet no Energoefektivitātes likuma, tiks uzlikti plaši pienākumi veikt energoefektivitātes pasākumus pie galalietotāja, tad tarifs varētu pieaugt, kas savukārt varētu veicināt tālāku energoefektivitātes pasākumu īstenošanu.

Kā ziņots, šodien notiek Baltijas Enerģētikas foruma konference «Smart Energy 2016: energoefektivitāte, vieda enerģētika un vieds patērētājs». Konferences galvenās tēmas ir energoefektivitāte Enerģētikas savienībā un Baltijas valstīs, viedie tīkli, elektroenerģijas, gāzes un ūdens viedie skaitītāji, kā arī viedas pilsētas, lietiskais internets un viedās mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu