EM: Par energoefektivitāti sabiedrībā ir negatīvs viedoklis, taču tā ceļ konkurētspēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Par energoefektivitāti sabiedrībā ir negatīvs viedoklis, taču tā ceļ konkurētspēju, šodien Baltijas Enerģētikas foruma konferencē «Smart Energy 2016: energoefektivitāte, vieda enerģētika un vieds patērētājs» sacīja Ekonomikas ministrijas Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta direktore Olga Bogdanova.

Viņa norādīja, ka energoefektivitāte ir viena no piecām Eiropas Enerģētikas savienības dimensijām, taču pret to sabiedrībā ir negatīva nostāja, jo

cilvēki uzskata, ka energoefektivitātes veicināšana uzliek slogu patērētājiem.

Bogdanova uzsvēra, ka energoefektivitāte ir tieši saistīta ar Latvijas konkurētspēju - samazinot enerģijas patēriņu par vienu saražoto vienību, krītas izmaksas un attiecīgi pieaug konkurētspēja.

Vienlaikus viņa piebilda, ka energoefektivitātes pasākumi arī samazina Latvijas enerģētisko atkarību.

Kā ziņots, šodien notiek Baltijas Enerģētikas foruma konference «Smart Energy 2016: energoefektivitāte, vieda enerģētika un vieds patērētājs». Konferences galvenās tēmas ir energoefektivitāte Enerģētikas savienībā un Baltijas valstīs, viedie tīkli, elektroenerģijas, gāzes un ūdens viedie skaitītāji, kā arī viedas pilsētas, lietiskais internets un viedās mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu