Straujuma: Konkrētajā termiņā bija izvēlēts labākais risinājums «Citadeles» pārdošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Attiecībā uz bankas «Citadele» pārdošanu bija izvēlēts labākais risinājums, kas konkrētajā laikā bija iespējams, uzskata bijusi premjerministre, pašreizējā Saeimas deputāte Laimdota Straujuma (V).

Politiķe uzsvēra, ka valdībai bija jāiekļaujas noteiktos termiņos saistībā ar bankas pārdošanu.

Viņa arī pauda viedokli, ka tas bija labākais risinājums, kāds bija iespējams. Tāpat viņa pauda, ka noraida pieņēmumus, ka, pārdodot banku dažus miljonus dārgāk, rezultāts būtu labāks.

Kā ziņots, valsts kontroliere Elita Krūmiņa intervijā Latvijas Radio norādīja, ka, risinot bankas «Citadele» pārdošanu, lēmumu pieņemšanas un izskatīšanas process nebija organizēts tā, lai tiktu pieņemti valstij maksimāli labvēlīgi lēmumi.

Valsts kontrole revīzijā secinājusi, ka nozīmīgos darījumos ar nodokļu maksātāju naudas iesaisti jānodrošina atbildīgo institūciju kvalitatīva iesaiste lēmumu projektu sagatavošanā, kā arī skaidri jānosaka atbildīgais par valsts interesēm atbilstošākā rīcības varianta izstrādi.

Tikmēr Privatizācijas aģentūra pauž, ka Eiropas Komisijas (EK) noteiktajā termiņā un konkrētajā tirgus situācijā banka «Citadele» tika pārdota par labāko iespējamo cenu.

Kā ziņots, valstij piederošos 75% plus vienu bankas «Citadele» akciju iegādājās starptautiska investoru grupa, ko pārstāv investīciju kompānija «Ripplewood Advisors LLC». Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija.

«Citadeles» pārdošanas darījums tika kritizēts pārlieku zemās darījuma cenas dēļ. «Ripplewood» un starptautisko investoru grupa valstij samaksāja 74,7 miljonus eiro.

EK bija noteikusi, ka banka jāpārdod līdz 2014.gada beigām, un tā nebija gatava runāt par bankas pārdošanas termiņa pagarināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu