LRA: Konkurence radio tirgū ir pozitīva, jo liek domāt par attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Radio SWH

Konkurence Latvijas radio tirgū ir pozitīva un liek domāt par attīstīšanos un pilnveidošanos, līdz ar to klausītāji un nozare kopumā ir ieguvēji, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis Filips Rubenis. Viņš arī piebilda, ka konkurence pastāv tikai starp lielajām Latvijas komercradio staciju grupām.

Komentējot to, vai patlaban kopumā ir kādi šķēršļi radio tirgus attīstībai Latvijā, Rubenis pastāstīja, ka traucē atsevišķu tirgus dalībnieku atrašanās pelēkajā sektorā, kā arī nevienāda autortiesību maksāšana vai nemaksāšana.

«Ir tirgus dalībnieki, kuri par autortiesībām gadā maksā simtus tūkstošu eiro un ir uzņēmumi ar līdzīgiem apgrozījumiem, taču autortiesībās maksā 10 un vairāk reižu mazākas atlīdzības,» skaidroja LRA valdes loceklis.

Tāpat traucē atsevišķu tirgus dalībnieku, kuri neveido savu saturu un kuriem tamdēļ ir krietni zemākas ražošanas izmaksas, cenu dempingi, kas citiem tirgus dalībniekiem traucē attīstīt un pilnveidot savu saturu augsto izmaksu dēļ.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas radio tirgus visā pasaulē ir unikāls ar milzīgo radio staciju skaitu attiecībā pret iedzīvotāju skaitu. Tāpēc pozitīvi vērtējams, ka pēdējā gada laikā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir spējusi nodrošināt, ka jau tā pārsātinātajā tirgū neienāk jaunas radiostacijas, vienlaikus ļaujot attīstīties esošajiem tirgus spēlētājiem.

LRA mājaslapā teikts, ka tās biedri ir «Latvijas Neatkarīgā televīzija», «TV3 Latvia», «Pirmais Baltijas kanāls», «Radio SWH», «Radio Skonto», «Star FM», «Kurzemes radio», «Valmieras TV», «Latgales reģionālā televīzija», bet asociētie biedri - «Kuldīgas televīzijas sabiedrība», «Zemgales novadu televīzija», «TV Rīga» un «Radio 1».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu