VID vērtējumā akcīzes nodokļa plaisa alkoholiskiem dzērieniem nepārsniedz 8,5%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vērtējumā akcīzes nodokļa plaisa jeb starpība starp nodokli, kas būtu jāiekasē, un faktiski iekasēto alkoholiskiem dzērieniem Latvijā nepārsniedz 8,5%, informēja VID.

VID aprēķini pēc būtības sakrīt ar Veselības ministrijas iestāžu veiktajām aptaujām un pētījumiem par alkohola lietošanas paradumiem, kas parāda, ka 2015.gadā neuzskaitītā alkohola daudzums Latvijā kopumā ir 10,3%, kas ir būtisks samazinājums pēdējo gadu laikā, jo, piemēram, 2011.gadā neuzskaitītā alkohola daudzums Latvijā bija 15,6%.

Tostarp saskaņā ar VID datiem kopējie ieņēmumi no akcīzes nodokļa par alkoholu 2015.gadā bija 155,8 miljoni eiro, bet 2016.gadā saskaņā ar Finanšu ministrijas apstiprināto plānu jāiekasē 166,97 miljoni eiro, no kuriem deviņos mēnešos jau iekasēti 123,72 miljoni eiro, kas ir par 9,4 miljoniem eiro vairāk nekā pērn tajā pašā laika periodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu