Eksperte: Kavējoties ar labvēlīgas «fintech» vides regulācijas izveidi, Latvija var zaudēt esošos spēlētājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kavējoties ar labvēlīgas finanšu tehnoloģiju jeb «fintech» vides regulācijas izveidi, Latvija var ne vien nerealizēt visu savu potenciālu šajā jomā, bet arī zaudēt esošos tirgus spēlētājus, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas «Start-up» uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja Jekaterina Novicka.

Runājot par Latvijas «start-up» vadošajām nozarēm, Novicka izcēla zinātniskos un «fintech» jaunuzņēmumus. «Latvijā zinātniskā un «fintech» nozare kaut kā dabiski aizgājusi pa priekšu. Lielu pienesumu mūsu zinātniskās jomas attīstībā ir devis «Komercializācijas reaktors» un «Zaļo tehnoloģiju inkubators»,» norādīja Novicka. «Arī valsts ir sākusi kustēties un aktīvi domā, kā palīdzēt zinātniskajiem «start-up» uzņēmumiem komercializēties, kā radīt «fintech» pievilcīgu regulāciju.»

«Tomēr, manuprāt, konkrēti «fintech» labvēlīgas regulācijas izveidē procesiem jānotiek daudz ātrāk, citādi mēs varam ne tikai nesasniegt valsts potenciāla realizēšanu šajā jomā, bet arī pazaudēt šā brīža spēlētājus,» piebilda eksperte.

Norādot uz «fintech» nozares «svaru» jaunuzņēmumu vidē, Novicka minēja, ka no visām publiski zināmajām investīcijām Baltijā apmēram 40% ir «fintech» nozarē. «Latvijā 80% no 12 lielākajiem darījumiem ir «fintech» nozares uzņēmumos, kas parāda, ka šīs nozares «start-up» uzņēmumi līdz šim ir bijuši veiksmīgākie. Arī Lietuvā ir tāda pati tendence,» sacīja Novicka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu