Augulis nāk klajā ar paziņojumu: Latvijas ceļi ir arī valsts vizītkarte

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas ceļi ir arī valsts vizītkarte, šodien Nīcā, atklājot rekonstruēto valsts galvenā autoceļa A11 Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) posmu, sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). «Esmu gandarīts, ka arī Kurzemes pusē šogad sakārtots ceļš uz pierobežu. Šis Klaipēdas šosejas posms ir ļoti nozīmīgs Rucavas un Nīcas novadam, iedzīvotāji to izmanto katru dienu, dodoties uz darbu, uz skolu, šis ceļš ved uz iecienītām Kurzemes jūras piekrastes vietām un dabas parkiem. Atjaunotais ceļš savieno divus kultūrvēsturiskus centrus - Nīcu un Rucavu,» pauda Augulis.

Viņš piebilda, ka Latvijas ceļi viennozīmīgi ir arī valsts vizītkarte, tostarp tūristiem, kuri iebrauc no Klaipēdas un Palangas. «Tas ir svarīgs arī uzņēmējdarbības attīstībai reģionā un nozīmīgs tranzīta ceļš kravu pārvadājumiem. Tāpēc būtiski sakārtot arī atlikušo šosejas posmu no Rucavas līdz pašai Lietuvas robežai,» teica ministrs.

Tāpat viņš uzsvēra, ka ar posma Nīca-Rucava sakārtošanu remontdarbi uz Klaipēdas šosejas nebeidzas un būvdarbi turpināsies nākamajos posmos. Nākamgad plānota astoņu kilometru ceļa posma atjaunošana no Rucavas līdz Lietuvas robežai. Tāpat 2018./2019.gadā ir paredzēta ceļa seguma atjaunošanu no Nīcas līdz Liepājai.

AS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka Augulis rekonstruēto ceļu posmu šodien atklāja kopā ar būvniekiem, vietējo pašvaldību vadītājiem un LVC vadību.

LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange norādīja, ka Klaipēdas šosejas sakārtošana ir vēl viens nozīmīgs solis, lai valsts galvenie ceļi tiktu sakārtoti un visi būtu teicamā vai labā stāvoklī.

«Šogad ir sakārtoti vairāki ceļu posmi Lietuvas pierobežā. Latgalē ir rekonstruēts posms, kas iet cauri Medumiem, Zemgalē - atjaunots Bauskas šosejas segums līdz pat Grenctālei, arī Kurzemē nu ir sakārtots viens no pierobežas posmiem. Tāpat darbi šogad notiek Skaistkalnē, uz ceļa Ķekava-Skaistkalne, kas ved uz Lietuvu un bija ļoti sliktā stāvoklī, nākamgad tur un arī uz Klaipēdas šosejas turpināsies remontdarbi,» informēja Lange.

No Nīcas līdz Rucavai veikta segas pārbūve: nokalpojušā asfalta seguma reciklēšana, izbūvēts salizturīgais slānis, šķembu pamats un karstā asfalta segums divās kārtās. Tāpat pilnībā rekonstruēti tilti pār Līgupi un Paurupi. Savukārt Nīcas centrā izbūvētās pieturas un sakārtota infrastruktūra.

Rekonstrukcijas darbus SIA «Binders», piesaistot apakšuzņēmējus SIA «Ceļu, tiltu būvnieks» un SIA «Aizputes ceļinieks», valsts galvenā autoceļa A11 posmā no Nīcas līdz Rucavai (no 27,32. līdz 50,49.kilometram) sāka 2015.gada vasarā. Būvdarbi pabeigti šogad augusta beigās.

Autoceļa posma rekonstrukcijas izmaksas ir 14,97 miljoni eiro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu