Aptauja: Puse Latvijas iedzīvotāju par garantu darbam nākotnē uzskata IT studijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS/LETA

50% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka, lai jaunietim pēc studijām būtu garantēta darba vieta, ir jāstudē informāciju tehnoloģijas (IT), liecina darba portāla «cvmarket.lv» veiktā aptauja.

Citas profesijas, kuru apgūšana nākotnē varētu garantēt darbu, pēc aptaujāto domām, ir medicīna un veselības aprūpe, ko norādījuši 15% respondentu, 12% ir pārliecināti, ka jāstudē ekonomika un finanses, savukārt 5% aptaujāto par atbilstošu studiju programmu uzskata jurisprudenci.

18% neuzskata nevienu no iepriekš minētajām nozarēm par garantu darba iespējām nākotnē.

«IT nozare šā brīža darba tirgū patiešām ir pieprasīta profesija. Šādiem speciālistiem tiek maksāts arī salīdzinoši labs atalgojums, tomēr, par spīti tam, šīs jomas pārstāvju trūkst, ko pierāda arī «cvmarket.lv» publicēto darba sludinājumu daudzums,» aptaujas rezultātus komentēja «cvmarket.lv» pārstāvis Kristaps Kolosovs. Viņaprāt, Latvijas augstākās izglītības iestādēm būtu jāpadomā par studiju vietu palielināšanu tieši šajās programmās un tālāku to attīstīšanu.

«Cvmarket.lv» aptaujā «Kāda studiju joma, jūsuprāt, garantē jauniešiem darba vietu nākotnē?» kopumā piedalījās 577 respondenti vidēji vecumā no 20 līdz 55 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu