LLPA atsevišķos jautājumos par valsts budžetu palikšot pie sava viedokļa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saistībā ar nākamā gada valsts budžetu atsevišķos jautājumos Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) paliks pie sava viedokļa, intervijā aģentūrai LETA teica LLPA izpilddirektors Viktors Valainis.

Viens no būtiskākajiem jautājumiem LLPA ieskatā ir pašvaldību ieņēmumi, kur organizācija konsekventi turpinās uzstāt pret pašvaldību ieņēmumu samazināšanu.

Organizācija savu viedokli budžeta kontekstā esot izteikusi par vairākām pozīcijām, kā arī par visu budžetu kopumā, stāstīja Valainis, norādot, ka ir arī atsevišķi jautājumi, kur nostāja ar valdību sakrīt. Piemēram, ir vienošanās, ka nepieciešams izvērtēt gadu gaitā piešķirtos atvieglojumus. «Šobrīd pastāv 54 atvieglojumu veidi, piemēram, kopējais iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumu apmērs 2014.gadā novērtēts 827,5 miljonu eiro apmērā jeb 59,7% pret kopējiem IIN ieņēmumiem un 3,4% no iekšzemes kopprodukta,» viņš skaidroja.

Atšķirīgs viedoklis esot par strīdīgo pedagogu atalgojuma modeli, kur LLPA uzskata, ka modelim vajadzēja paredzēt daudz kompleksāku risinājumu, nevis tikai pedagogu atalgojuma paaugstināšanu. Organizācija nav mierā, ka skolotāju atalgojuma paaugstināšana notiek uz pašvaldību rēķina.

«Tas nav risinājums. Viens no risinājumiem būtu IIN proporcijas pārskatīšana, kas dotu apmēram 32 miljonus eiro, kā rezultātā pašvaldības iegūtu līdzekļus reformas īstenošanai,» noteica Valainis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu