Darba devēji pauž bažas par Latvijas nodokļu sistēmas starptautisko konkurētspēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdības sociālie partneri ir noraizējušies par Latvijas nodokļu sistēmas starptautisko konkurētspēju, kā rezultātā nodokļu maksātāji izvēloties tos maksāt citā valstī.

Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs aicināja valdību nodrošināt Latvijas nodokļu sistēmas konkurētspēju vismaz reģionālā līmenī un piesaistīt visus labākos spēkus, lai sakārtotu nodokļu sistēmu. Tāpat viņš aicināja neieviest jaunus nodokļus, līdz nav izvērtēta pašreizējā situācija.

Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē šodien izskanēja bažas par apvienotās «Nordea» un DNB bankas lēmumu reģistrēt uzņēmējdarbību Igaunijā, kas nozīmē arī nodokļu maksāšanu šai valstij. Tāpat publiskajā telpā ievērību ir guvusi ziņa, ka Valkas iedzīvotāji bieži izvēlas reģistrēties kā nodokļu maksātāji Valgā.

Sociālie partneri ir noraizējušies, ka nodokļu sistēmas dēļ nodokļu maksātāji pamet Latviju.

Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pauda nožēlu par to, ka Latvijas rezidenti izdara izvēli par labu nodokļu maksāšanai citā valstī. Viņš atzina, ka cer uz sociālo partneru palīdzību problēmas risināšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu