«Maxima Latvija»: Negodīgas tirdzniecības prakses aizlieguma likums aizvien rada problēmas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likums aizvien rada problēmas, atzina mazumtirgotāja «Maxima Latvija» valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

«Ja likums stājas spēkā janvārī, bet jau pēc pusgada tas ir jāgroza, tas liecina, ka likums nav bijis īsti kvalitatīvs. Protams, var aizbildināties, ka tas ir jauns likums un visu jau nevar paredzēt, bet attiecīgās problēmas tika identificētas jau sen,» teica Vilcmeiers, piebilstot, ka likums mazumtirgotājam joprojām rada problēmas. Tāpat tā dēļ arī ražotājiem dzīvē nācies saskarties ar praktiskām problēmām.

Viņš piebilda, ka Latvija ir viena no retajām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kuras ir izvēlējušās attiecīgā regulējuma ceļu, taču neuzspiests industrijas ietvaros panākts risinājums ir daudz efektīvāks.

Vilcmeiers atzina, ka mazumtirgotājiem joprojām ir problēmas ar pārtikas preču atgriešanu, lai gan lielie tīkli pārtiku ražotājiem nevarēja atdot jau daudzus gadus pirms šī likuma.

Jau ziņots, ka šā gada 1.janvārī stājās spēkā Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likums, tostarp nosakot, ka mazumtirgotājs nedrīkst atdot atpakaļ piegādātājam neiztirgoto preci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu