Štokenbergs: LIAA pārstāvniecība AAE palīdz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Investīciju un attīstību aģentūras (LIAA) atbalsta instrumenti Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) ir paredzēti tikai mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» stāsta LIAA pārstāvniecības vadītājs AAE Aigars Štokenbergs.

«Protams, mēs neatsakām nevienam, piemēram, ja vajag kādu konsultāciju, bet uz lielajiem nebalstām savu palīdzību. Turklāt viņi nemaz to nemeklē,» saka Štokenbergs. Piemēram, piena pārstrādes uzņēmums «Food Union» nav vērsies pie LIAA pārstāvniecības, jo paši spēj labi attīstīties. Arī «Pure Chocolate» AAE darbojās jau pirms LIAA pārstāvniecības.

LIAA pārstāvniecības palīdzību nav meklējis arī zivju pārstrādes uzņēmums «Brīvais vilnis», kas ar savām ražotajām šprotēm AAE bija jau pirms LIAA pārstāvniecības. Štokenbergs uzskata, ka šprotēm ir laba vieta AAE tirgū Krievijas tūristu dēļ. «Šprotes nekam citam tur īsti neinteresē, arābi neēd zivis,» saka LIAA pārstāvniecības AAE vadītājs.

Štokenbergs informē, ka līdz šim pārstāvniecībā vērsušies vismaz 20 uzņēmumi, piemēram, pirms diviem mēnešiem AAE veikalos parādījās «Tukuma piena» produktu ekoloģiskā līnija. Tiem LIAA pārstāvniecība palīdzēja, atrodot vairumtirgotāju. Pārstāvniecība arī palīdzējusi iegūt sertifikāciju «Lat Eko Food» ražoto «Rūdolfa» biezeņu tirdzniecībai. Arī olu ražotājs «Balticovo» aizsūtījis uz AAE pirmos konteinerus ar olām, fokusējoties uz viesnīcu segmentu. Ceļu uz AAE vēl ir arī daudzi citi uzņēmumi, piemēram, «Rāmkalni» ar sukādēm.

Štokenbergs domā, ka pārtika ir segments, kurā Latvija var nostiprināties AAE. Piemēram, milzīgā viesnīcu ķēdē, kas pieder Dubaijas emīram, parādīsies pirmais Latvijas ūdens - «Lielbāta», turklāt uzņēmums šo panākumu izcīnījis saviem spēkiem.

LIAA pārstāvniecības vadītājs min arī citās nozarēs AAE strādājošos, piemēram, veiksmīgi sevi pierādījis stikla ražotājs «Groglass» ar nišas produktu - stiklu, kas dzēš 99% ultravioleto staru un nereflektē. Darbību AAE brīvzonā reģistrējis arhitekts Visvaldis Sarma.

Kā ziņots, Štokenbergs šogad janvārī sāka strādāt par LIAA pārstāvniecības AAE vadītāju. Amatam viņš tika izraudzīts konkursā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu