Ārvalstnieku interese par īpašumiem Jūrmalā ir jūtami mazinājusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ārvalstnieku, kas līdz šim bija lielākā daļa īpašumu pircēju Jūrmalā un kuru pieprasījums uzturēja augstas cenas, interese par īpašumiem ir mazinājusies un diezgan jūtami iespaidojusi kopējo darījumu aktivitāti, informēja «premium» klases nekustamo īpašumu kompānijas «Baltic Sotheby's Real Estate» pārdošanas vadītāja Līga Kohtanena.

Pēc valsts vienotās datorizētās Zemesgrāmatas datiem 2014.gadā Jūrmalā «business and premium» īpašumu segmentā bija notikuši 159 darījumi, no kuriem vairāk nekā pusi veica ārvalstu pircēji, bet 2015.gadā darījumi saruka uz pusi - līdz 79, no kuriem 55 bija ārvalstu pircēju aktivitātes.

Savukārt 2016.gada pirmajos septiņos mēnešos šajā segmentā ar cenu amplitūdu no 250 000 eiro līdz 550 000 eiro ir bijuši 57 darījumi, no tiem 36 darījumus bija veikuši ārvalstu pircēji.

«Vairākus gadus darījumus ar īpašumiem Jūrmalā noteica ārvalstnieki, galvenokārt - Austrumeiropas iedzīvotāji, no kuriem lauvas tiesa (ap 90%) nāca no Krievijas. Ņemot vērā pēdējo gadu ģeopolitiskos notikumus (Ukrainas un Krievijas attiecības, Krievijas striktās prasības par kapitāla izvešanu, «Brexit», Latvijas termiņuzturēšanās programmas daudzkārtīgā maiņa u.c.), ārvalstnieku interese ir mazinājusies un diezgan jūtami iespaidojusi kopējo darījumu aktivitāti,» norāda Kohtanena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu