Apvienojot Nordea un DNB bankas, izveidosies ļoti ietekmīgs finanšu tirgus spēlētājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

«Apvienojot Nordea bankas un DNB bankas darbību Latvijā, izveidosies ļoti ietekmīgs finanšu tirgus spēlētājs ar attiecīgi lielāku finanšu jaudu un veicinās konkurenci finanšu pakalpojumu jomā.. Par banku konsolidāciju Latvijā ir runāts jau gadiem, un nu to redzam darbībā,» tā paziņojumu par Nordea bankas un DNB bankas biznesu apvienošanu Baltijā komentē Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) prezidents Mārtiņš Bičevskis.

Pēc LKA datiem, jaunā banka pēc aktīvu apjoma būtu otrā lielākā banka Latvijā, tiem sasniedzot 5,3 miljardus eiro.

Nordea uz 31.03.2016 pēc aktīviem 5. lielākā banka, aktīvi 3,1 miljards eiro; DNB uz 31.03.2016. pēc aktīviem 7. lielākā banka, aktīvi 2,2 miljardi eiro.

Nordea un DNB plāno apvienot darbību Baltijas valstīs

TVNET jau ziņoja, ka Nordea un DNB bankas noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu, vadošu banku Baltijā ar spēcīgām Ziemeļvalstu saknēm, informēja Nordea bankā.

Darījums gan vēl ir atkarīgs no normatīvajos aktos paredzētajiem nosacījumiem un apstiprinājumiem.

Plānots, ka darījums par jaunas bankas izveidošanu tiks slēgts ap 2017.gada 2.ceturksni. Līdz darījuma slēgšanas brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi, abas bankas - Nordea un DNB - darbosies atsevišķi kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Iecerēts, ka Nordea un DNB jaunajā bankā būs vienādas balsstiesības, taču dažāds ekonomisko īpašumtiesību sadalījums, kas tiks balstīts uz esošo uzņēmuma kapitāla vērtību un kopējo ieguldījumu jaunajā bankā darījuma slēgšanas brīdī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu