«Maxima Latvija»: liegt lielveikaliem strādāt svētkos var izmaksāt dārgi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Liegt lielveikaliem strādāt svētku dienās un svētdienās var izmaksāt ļoti dārgi, intervijā aģentūrai BNS teica mazumtirgotāja «Maxima Latvija» valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

«Grūti [šādu priekšlikumu] vērtēt objektīvi, es vairāk atbalstu tirgus pašregulāciju. Ja cilvēki nevēlēsies iet uz veikaliem svētku dienās un svētdienās, veikali būs tukši un tirgotāji attiecīgi reaģēs un vispirms droši vien samazinās darba laiku un pēc tam slēgs. Bet uzspiest to nav pareizi, tā ir iejaukšanās brīvas ekonomikas pamatprincipos,» sacīja Vilcmeiers.

Viņš stāstīja, ka «Maxima» jau patlaban svētkos saīsina veikalu darba laiku, jo nav jēgas, piemēram, Jāņu vai Jaunā gada rītā veikalus atvērt plkst.8. «Bet, ja veikalu piespiež aizvērt uz pāris dienām, tomēr jārēķinās, ka tajā ir svaigi, ātri bojājošies produkti, līdz ar to pieaugs norakstījumi un attiecīgi arī cenas. Tā būtu ķēdes reakcija. Pieņemt muļķīgu lēmumu ir ļoti viegli, bet sadzīvot ar to var izmaksāt ļoti dārgi,» atzina kompānijas vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Tirgotāju apvienība rosinājusi liegt lielveikaliem strādāt svētku dienās un svētdienās.

«Maxima Latvija» ir mazumtirdzniecības tīkls, kam Latvijā 45 apdzīvotās vietās ir 150 veikalu. Uzņēmums ietilpst holdingā «Maxima Grupe», kas ir lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Baltijā. Tāpat «Maxima Latvija» ir internetveikals «e-maxima.lv» un divi loģistikas centri. 2015.gadā «Maxima Latvija» strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 37,9% un bija 19,173 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu