Eksperts: Veidot biznesu ES ir daudz vieglāk nekā Krievijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Telekomunikāciju industrija Krievijā izmanto tās pašas tehnoloģijas un ražotājus, kurus Latvijā, bet šeit nozare ir attīstītāka, pateicoties tam, ka veidot biznesu Eiropas Savienībā (ES) ir daudz vieglāk, intervijā aģentūrai LETA sacīja telekomunikāciju operatora «Bite» jaunais vadītājs Ņikita Sergijenko.

Sergijenko, kas vairākus gadus strādājis Krievijas «Tele2», norāda, ka telekomunikāciju industrija Latvijā un Krievijā ir ļoti līdzīga. «Tā pati tehnoloģija, tie paši ražotāji, bet, kad esi Baltijā, «Bites» mobilais internets būs 40 megabiti sekundē (Mbps), 60, 100 Mbps. Kad ar to pašu ierīci aizbrauc uz Maskavu, vari dabūt piecus Mbps labākajā gadījumā,» sacīja Sergijenko.

«Ir daudzi iemesli, kāpēc rodas šāda atšķirība, bet galvenais iemesls ir tas, ka ES veidot biznesu ir daudz vieglāk, vieglāk no jebkura biznesa aspekta,» turpināja eksperts. «Pieeja finansēm, nodokļi, telekomunikāciju nozares regulācija, likumdošana - viss ir biznesam pretimnākošāks.»

«Kā jau teicu, tehnoloģijas ir vienādas, bet vide šeit ir daudz labāka biznesa attīstībai,» rezumēja Sergijenko.

Kā ziņots, jūlija vidū «Bites» grupas valdes priekšsēdētāja amatu pameta tās ilggadējais vadītājs Freds Renčaks, bet viņa vietā stājās Sergijenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu