Urbanovičs: NA un ZZS atbalsta Koļegovu, jo viņa nāk no abām partijām pazīstamas vides

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nacionālā apvienība un Zaļo un zemnieku savienība atbalsta Valsts vides dienesta vadītājas Ingas Koļegovas pārcelšanu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatā, jo viņa nāk no nozares, kura ir pazīstama abām partijām, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» pauda «Saskaņas» Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Politiķis norādīja, ka «feodālā sabiedrībā iestāžu darbinieki iegūst partijas krāsas».

«NA, piepalīdzot ZZS, iestājas par Koļegovu, jo pazīst viņu un uzskata par savējo,»

teica Urbanovičs. Viņš atzina, ka pašam viedokļa par VID amata kandidāti nav, jo nepazīst viņu tik labi kā NA un ZZS.

Pēc politiķa domām,

satraucoši ir bijis tas, ka, strīdoties par VID vadītāja izvēli, valdībā pieminēta «mafija valsts pārvaldē».

Urbanovičs atzina, ka tas ticis teikts ar tādu pārliecību, ka tagad ģenerālprokuroram un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam jāpārbauda izskanējušie vārdi. Viņaprāt, tas būs dīvaini, ja pārbaude nesekotu.

Jautāts par valsts budžeta veidošanu, Urbanovičs teica, ka «ar budžetu visi būs neapmierināti», piebilstot, ka galvenais būs iepirkt «lūžņus» no ārvalstīm.

Jau ziņots, ka otrdien valdība atlika lemšanu par Koļegovas pārcelšanu VID ģenerāldirektora amatā.

VID bez vadītāja ir kopš jūnija beigām, kad bijusī ģenerāldirektore Ināra Pētersone atstāja amatu. Uz amatu tika izsludināts konkurss, kurš noslēdzās bez rezultāta, kā dēļ tika nolemts jauno VID vadītāju meklēt valsts pārvaldē. Koļegova piekrita kandidēt uz šo amatu, un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) lēma viņu virzīt oficiāli. Pēc sarunām ar pārejām koalīcijas partijām Koļegovai atbalstu solīja ZZS, kā arī Nacionālā apvienība, taču «Vienotība» norādīja, ka neatbalstīs viņas kandidatūru, jo uzskata, ka ir neatbilstības viņas amatpersonas deklarācijās

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu