Asociācija: Aviācijas nozares uzņēmēji un kravu noliktavu turētāji vēlas valsts atbalstu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Nozares uzņēmēji un kravu noliktavu turētāji būtu jāatbalsta no valsts puses, lai piesaistītu starptautiskos aviācijas kravu ekspedīcijas aģentus, kuru esošās kravu plūsmas tranzītā varētu virzīt izmantojot lidostas «Rīga» infrastruktūru, uzskata Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Latvijas Aviācijas Asociācijas veiktajā pētījumā secināts, ka

apgrozījuma pieaugums par 1% Latvijas aviācijā rada 1,6 miljonu eiro tiešus iekasējumus valsts budžetā no nodokļiem, kā arī papildus rada 200 jaunas, labi apmaksātas darba vietas.

Kokars norādīja, ka nozares pārstāvjiem jāpiesaista sadarbības partneri, kuriem ir pietiekoša finanšu kapacitāte regulāru kravu aviopārvadājumu attīstīšanai.

Vienlaikus Kokars skaidroja, ka, ņemot vērā labās prakses piemērus Eiropā, ir jāattīsta un jāuzlabo muitas kontroles pakalpojumi. Kā piemēru viņš minēja Helsinku lidostu, kur muitas procesu efektivitāte tiek pozicionēta kā lidostas priekšrocība starptautisku aviokravu piesaistei.

Muitai, Pārtikas veterinārajam dienestam un Stratēģiskās nozīmes preču eksporta kontroles nodaļai lidostā jāstrādā kā servisa organizācijām, kas veicina godīgu komercdarbību. «Nepieciešams muitas un arī nozares ministriju atbalsts, lai aviācijas kravas varētu bez kavējumiem nonākt Krievijas tirgū, izmantojot «Zaļā muitas koridora» procesa priekšrocības,» teica Kokars.

Viņš atzīmēja, ka pozitīvi tiek vērtēta Satiksmes ministrijas iniciatīva attīstīt sadarbības platformu ar Ķīnu un 16 Eiropas valstīm.

Latvijas Aviācijas asociācijā darbojas 34 biedri, tostarp starptautiskā lidosta «Rīga», Latvijas nacionālās aviokompānija «airBaltic», par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā «Latvijas Gaisa satiksme» un Latvijas starptautisko čartera pasažieru pārvadātājs «SmartLynx Airlines».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu