Eirobarometrs: Par lielāko nelegālo cigarešu problēmu iedzīvotāji uzskata nenomaksātos nodokļus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas iedzīvotāji par lielāko nelegālo cigarešu problēmu uzskata valstij nenomaksāto nodokļu apjomu, liecina jūlijā publicētās Eirobarometra aptaujas rezultāti.

Vaicāti, kādas ir galvenās ar cigarešu melno tirgu saistītās problēmas, Latvijā aptaujātie 62% gadījumu minēja valstij nenomaksātos nodokļus. Pārējā Eiropas Savienībā (ES) aptaujātie šādu viedokli pauda 43% gadījumu.

Tikmēr 29% Latvijas respondentu norādījuši, ka tas ir organizētās noziedzības ieņēmumu avots. Salīdzinājumam, ES vidēji šādu atbildi respondenti izvēlējušies biežāk - 35% gadījumu.

Latvijas respondenti arī 22% gadījumu norādījuši, ka melnā tirgus cigarešu kvalitāte netiek kontrolēta, bet 30% skaidroja, ka galvenā ar cigarešu melno tirgu saistītā problēma ir tāda, ka tas veicina smēķēšanas izplatību jauniešu vidū, piedāvājot lētākas un vieglāk pieejamas cigaretes.

Savukārt 8% Latvijā aptaujāto pauduši viedokli, ka tas palielina cigarešu patēriņu. Šādu viedokli 11% gadījumu pauda pārējo ES dalībvalstu respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu