«Zemnieku saeima»: jaunajam VID vadītājam jāturpina Pētersones iesāktās reformas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunajam vadītājam jāturpina līdzšinējās VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones labi iesāktās reformas, sacīja biedrības «Zemnieku saeima» valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

«Pētersones kundze līdz šim paveikusi ļoti lielu darbu un tas jāturpina. Tam nepieciešami divi aspekti - jāzina skaidri mērķi un VID vadītājam jābūt politiskajam atbalstam,» norādīja Lazdiņš.

Viņš uzsvēra, ka VID nevajag būt represīvai un ierobežojošai iestādei, bet gan konsultatīvai un uz diskusiju vērstai, kādēļ svarīga ir darbinieku motivācija un iespējas cīnīties pret negodīgiem darbiniekiem. «Jāveic nepieciešamās izmaiņas likumos, kas palīdzētu novērst negodīgu darbinieku rīcību, citādi, identificējot negodīgus darbiniekus, nav likuma normu, ar kurām būtu iespējams tos atbrīvot no amata,» uzsvēra biedrības «Zemnieku saeima» valdes priekšsēdētājs.

Lazdiņš piebilda, ka VID vadītājam jāļauj strādāt un iestādes veiksmīgas darbības turpināšanai jāpilnveido normatīvie akti, jo nepietiekoša darbinieku motivācija var radīt situāciju, kad tā nāk no kādas citas puses.

Aģentūra BNS jau rakstīja - finanšu ministre otrdien, 26.jūlijā, paziņoja, ka ir gatava VID ģenerāldirektora amatam virzīt pašreizējo Valsts vides dienesta vadītāju Koļegovu. Ministre sacīja, ka Koļegovas kandidatūru piedāvās Ministru prezidentam Mārim Kučinskim gala vārda teikšanai pēc tam, kad viņa būs tikusies ar uzņēmēju organizācijām, kā arī koalīcijas partijām.

Tāpat vēstīts, ka līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu. VID ģenerāldirektora amata konkurss noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu, tāpēc nolemts VID jauno vadītāju meklēt valsts pārvaldē bez konkursa. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Valsts vides dienesta vadītāja Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu