Plaudis: Ekonomiskās klases dzīvokļu būvniecība nav izdevīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Cilvēkiem ir vēlme pirkt īpašumus, taču klienti pārsvarā izvēlas ekonomiskās klases dzīvokļus, kuriem gala cena ir tik ļoti minimalizēta, ka tā vienkārši nevar neietekmēt būvniecības kvalitāti. Patlaban ekonomiskās klases dzīvokļu būvniecība nelielos apjomos nav izdevīga, intervijā sacīja nekustamo īpašumu kompānijas «Vestabalt» īpašnieks Aldis Plaudis.

«Cīnoties par kvadrātmetra gala izmaksām, būvnieki un attīstītāji spiesti ekonomēt tur, kur nedrīkst ekonomēt. Tie ir gan vienkāršāki materiāli, gan nekvalitatīvāka apdare, lūgums nejaukt ar lētāku. Tāpat nav noslēpums, ka būvniecībā, lai optimizētu izmaksas un saņemtu lētāku gala produktu, izmanto nodokļu apiešanu,» sacīja Plaudis.

Viņš uzskata, ka, būvējot dzīvokļus, kuru pārdošanas cena ir līdz 1200 eiro kvadrātmetrā, kaut cik labu rezultātu var panākt tad, ja tiek būvēti lieli apjomi, taču esot arī negatīvi piemēri.

«Attīstītājam ir jānopērk zemesgabals, jāsamaksā arhitektam, projektētājam, jāmaksā algas projekta vadītājiem, jāsamaksā par komunikāciju pieslēgumiem, jāmaksā bankai procenti, komisijas nauda tiem, kas dzīvokli pārdos - ar visām šīm izmaksām ir gandrīz neiespējami iekļauties dzīvokļa pārdošanas cenā līdz 1200 eiro par kvadrātmetru,» skaidroja Plaudis.

Līdz ar to šis dzīvokļu segments kļūst neizdevīgs, tāpēc «Vestabalt» ar to nenodarbojas, norādīja Plaudis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu