Straujuma: Tehnoloģiju attīstība palielinās cilvēku nedrošību par savām darba vietām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tehnoloģiju attīstība lielos tempos nākotnē palielinās cilvēku nedrošību par savām darba vietām, tā Cēsīs notiekošajā festivālā «Lampa» diskusijā «Vai sabiedrība ir gatava nākotnei?» sacīja Saeimas deputāte, bijusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa norādīja, ka cilvēki jau tagad tiek pieradināti pie jaunajām tehnoloģijām, tomēr nākotnē parādīsies pakalpojumi, par kuriem pašlaik nevar pat iedomāties. «Piemēram, emociju tirdzniecību. Sociālajos tīklos zudīs amatu atšķirības, tas ļaus, piemēram, lauksaimniekam sazināties ar ministru. Trūks arī nevalstiskās organizācijas, jo cilvēki paši vēlēsies iesaistīties, iesniegt savus priekšlikumus,» sacīja bijusī premjerministre.

Viņa arī uzskata, ka nākotnē varētu pieaugt emocionālā atsvešinātība, jo jau tagad bieži vien lielajās pilsētās kaimiņš nepazīst savu kaimiņu. «Ja valdības neiejauksies, cilvēku neiecietība pret migrantiem varētu pieaugt. Valdībām ir daudz ko darīt šo jautājumu risināšanā,» viņa sprieda.

Straujuma arī sacīja, ka jau tagad sabiedrība noveco, taču ir arī labās ziņas - smagie darbi tiek mehanizēti, vairāki procesi tiek pārveidoti, kas sniegs daudz vairāk laika intelektuālākai darbībai.

«Mēs negribēsim strādāt no deviņiem līdz pieciem, varēsim to darīt attālināti. Tomēr jāsecina, ka pieaugs darbinieku nedrošība par savām darba vietām,» sprieda Straujuma.

Jau vēstīts, ka Cēsu pils parkā šodien un rīt, 2.jūlijā, norisinās otrais sarunu festivāls «Lampa», piedāvājot ap 150 pasākumu, kas ir dažādu formu un veltīti visdažādākajām tēmām.

Šī pasākuma mērķis ir veicināt demokrātisku kultūru Latvijā, rosināt cilvēku interesi par Latvijā un pasaulē notiekošo, kā arī radīt platformu cieņpilnai viedokļu un ideju apmaiņai.

Šogad festivālā ieplānots trīs reizes vairāk pasākumu nekā pērn. Sarunu festivāla programmā ir 150 pasākumi visdažādākajos formātos uz sešām skatuvēm un 12 teltīs, ko piedāvā vairāk nekā 80 organizācijas, apvienības un uzņēmumi.

Sarunu festivāla «Lampa» norisei iespējams sekot arī tiešraidē mobilajā televīzijā «LMT Straume» - lietotnē un internetā «http://straume.lmt.lv/lampa», kur pieejama pilna tiešraides programma, kā arī festivāla mājaslapā «http://www.festivalslampa.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu