Ceipe: «Jāsapurina» un jāapkopo VID Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas spēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas apvienošanu «jāsapurina» un jāapkopo spēki, tostarp novārdzinātais operatīvais darbs, šodien Saeimas Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Komisijas sēdē šodien notiek iepazīšanās ar VID iestāžu tālāko darbību pēc tam, kad valdība jūnija vidū pieņēma lēmumu par VID Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas apvienošanu.

Ceipe norādīja, ka pēc viņa nonākšanas šajā amatā rotācijas kārtībā tika sasaukta darbinieku sapulce, jo, ņemot vērā sabiedrībā izskanējušo kritiku, daudziem darbiniekiem bija «nolaidušās rokas». Līdz ar to pirmais no veicamajiem darbiem ir sapurināt cilvēkus, lai tiem, kas vēlas, ir iespēja turpināt strādāt, bet tie, «kam nebūs pa ceļam», var meklēt citu darbu.

Ņemot vērā rotācijas, Finanšu policijas pārvaldes operatīvā darba veicēji kā «ražošanas bloks» ir ļoti novārdzināti, tāpēc prioritāte būs sapurināt un sakopot spēkus šim darbam, skaidroja Ceipe.

Atbildot uz deputāta Gunta Kalniņa (ZZS) jautājumu, Ceipe sacīja, ka pats savu pašreizējo amatu dēvē par jaunu izaicinājumu un ir «spara pilns mesties izaicinājumos». No viņa teiktā izrietēja, ka attiecībā uz komunikāciju par rotāciju ir jānošķir tas, ka tiek rotēti godprātīgi darbinieki. Savukārt noziedzniekiem ir jāsēž cietumā, nevis jātiek rotētiem, uzsvēra Finanšu policijas pārvaldes vadītājs.

Kā ziņots, pašlaik VID ir divas izmeklēšanas iestādes - Finanšu policijas pārvaldes, kā arī Muitas policija, kas veic operatīvo darbību un izmeklēšanu, lai atklātu un novērstu noziedzīgus nodarījumus muitas lietu jomā. Finanšu policija un Muitas policija tiks apvienotas vienā izmeklēšanas iestādē - Nodokļu un muitas policijā.

Noteikts pārejas periods, kurā līdz jauno VID struktūrvienību izveidei Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija turpina pildīt tām noteiktos uzdevumus un īstenot normatīvajos aktos noteiktās tiesības, kas spēkā ir līdz konkrētā likuma grozījumu pieņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu