Putniņš: Ierobežojumi atalgojumam kļūst par aizvien lielāku FKTK problēmu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Noteiktie atalgojuma ierobežojumi Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) kļūst par aizvien lielāku problēmu, intervijā aģentūrai BNS sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

«Mēs, atrodoties vienotajā atalgojuma sistēmā, konkurēt ar Eiropas Centrālo banku vai ar Latvijas komercbankām nespējam. Vidējā termiņā tā ir ļoti liela FKTK problēma. Tādēļ, kad svarīgākie uzdevumi tiks paveikti, būs jāaktualizē šis jautājums, jo mēs arvien vairāk iepaliekam,» teica Putniņš.

Viņš norādīja, ka jautājums ir par FKTK statusu. «Komisija ir nebudžeta iestāde, kuras darbu finansē tirgus dalībnieki, nevis valsts budžets. Tādēļ ir jautājums, cik atbilstoši ir tas, ka FKTK atrodas vienotajā valsts iestāžu atalgojuma sistēmā. Turklāt tas notiek asas konkurences apstākļos par speciālistu piesaisti. Vienotā atalgojuma sistēma tomēr primāri ir domāta ierēdniecībai,» uzsvēra FKTK vadītājs.

Putniņš uzskata, ka FKTK būtu jāizslēdz no vienotās atalgojuma sistēmas

. «Tas mums būtu jādara, jo citādāk mēs šo situāciju atrisināt nevarēsim. Tomēr tie ir likuma grozījumi un jautājums ir, kā uz to raudzīsies deputāti. Pašlaik tas nav mūsu dienas kārtībā, jo ir svarīgāki uzdevumi, bet es neizslēdzu, ka mēs kaut kad sāksim šo diskusiju Saeimas Budžeta komisijā,» viņš teica.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu