Āboltiņa: Līdz ar Pētersones atkāpšanos, VID zaudēs efektīvu vadītāju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Līdz ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Ināras Pētersones atkāpšanos no amata, dienests zaudēs godīgu, profesionālu un efektīvu vadītāju, uzskata partijas «Vienotība» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa norāda, ka Pētersonei, veicot VID vadītājas pienākumus, izdevies izveidot ne vien kvalitatīvu un stipru komunikāciju ar sabiedrību, lai skaidrotu dienesta darbu un nodokļu nomaksas disciplīnas nozīmīgumu, bet veikt arī nozīmīgas iekšējas reformas, lai uzlabotu iestādes reputāciju, izskaustu korupcijas riskus un strauji uzlabotu nodokļu iekasējamību.

«Pētersones līdz šim paveiktā rezultāti runā paši par sevi - ēnu ekonomikas pētījuma rezultāti, rezultatīvais muitas policijas un finanšu policijas darbs. Vēl šodien redzam arvien jaunas atklātas lietas, kuru izstrāde uzsākta pērn,» uzsver Āboltiņa.

Tāpat «Vienotības» priekšsēdētāja aicina novērtēt Pētersones paveikto un motivēt viņas palikšanu VID. «Mūsu valsts un sabiedrības interesēs ir meklēt iespējas izmantot Pētersones pieredzi un profesionalitāti valsts pārvaldē darbā ar ēnu ekonomikas apkarošanu,» pauž Āboltiņa.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai pirmdien iesniegusi atlūgumu. Reizniece-Ozola VID vadītājas atlūgumu nav pieņēmusi un lūgusi situāciju vēl apdomāt.

Pētersone VID ģenerāldirektores amatu ieņem no 2013.gada 23.oktobra. Līdz tam bija dienesta ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore. Papildus tiešajiem amata pienākumiem no 2013.gada 10.jūlija Pētersone bija arī VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu