Uzņēmēju organizācijas: Pētersone ir visu laiku labākā VID ģenerāldirektore

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ināra Pētersone ir visu laiku labākā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore, vēstulē valsts amatpersonām apgalvo uzņēmēju organizācijas.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Kokrūpniecības federācija, Latvijas Zivrūpnieku savienība, Ķīmijas un farmācijas uzņēmumu asociācija, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācija, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija un Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija nosūtīja kopīgu vēstuli Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) un Pētersonei.

Vēstulē uzņēmēju pārstāvji pauž viedokli, ka Pētersone savā vadīšanas laikā ir paveikusi milzīgu darbu gan ēnu ekonomikas mazināšanas jomā, gan klientu servisa jomā, gan nodrošinājusi kvalitatīvu dialogu ar uzņēmēju organizācijām. «Mums ir pieredzē balstīta vislielākā pārliecība par Pētersones godaprātu un Latvijas patriotismu, tāpēc melnās un pelēkās ekonomikas darboņiem tas nepatīk,» teikts vēstulē.

Uzņēmēju organizācijas aicina Pētersoni rīkoties valstiski, atsaucot savu atlūgumu, un turpināt veikt aizsāktās reformas. Tāpat ikviens sabiedriskās un politiskās domas veidotājs aicināts nevis bezatbildīgi kritizēt, bet ļaut Pētersonei strādāt un atbalstīt viņas centienus pilnveidot VID darbu.

Savukārt tās uzņēmēju biedrības, kuras laika trūkuma dēļ nav vēl parakstījušas šo atklāto vēstuli, bet atbalsta tās saturu, aicinātas ar publisku paziņojumu pievienoties atklātajai vēstulei.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore Pētersone iesniegusi atlūgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu