Kučinskis: Pēc Pētersones aiziešanas reformas VID neapstāsies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ināras Pētersones aiziešanas reformas VID neapstāsies un tās tiks novestas līdz galam, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica Ministru prezidents Māris Kučinskis.

«Mana pārliecība ir tā, ka mēs to [reformas VID] spēsim nodrošināt,» teica premjers.

Viņaprāt, Pētersone nepārdomās lēmumu atstāt amatu, lai arī premjers pats mēģinājis viņu no šī soļa pirmdienas rītā atrunāt. Taču viņš cilvēcīgi izprot milzīgo spiedienu, kas bija jāiztur VID ģenerāldirektorei.

«Ja kāds sāk jau priecāties, ka līdz ar Pētersones aiziešanu reformas apstāsies un viss atgriezīsies vecajās sliedēs, tad mēs to nepieļausim,»

sacīja Kučinskis.

Viņš norādīja, ka

jau tuvākajā laikā jauns VID vadītājs tiks meklēts atklātā konkursā vai arī, piesaistot personālatlases kompānijas.

Jau vēstīts, ka Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai atlūgumu iesniedz pirmdien, 30.maijā. Reizniece-Ozola VID vadītājas atlūgumu nav pieņēmusi un lūgusi situāciju vēl apdomāt.

Pētersone VID ģenerāldirektores amatu ieņem no 2013.gada 23.oktobra. Līdz tam bija dienesta ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktore. Papildus tiešajiem amata pienākumiem no 2013.gada 10.jūlija Pētersone bija arī VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu