Mūrniece: Ķīna ir viens no pievilcīgākajiem Latvijas produktu un pakalpojumu galamērķiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Apzinot jaunus tirgus, Ķīna ir viens no pievilcīgākajiem Latvijas produktu un pakalpojumu galamērķiem, pirmdien, tiekoties ar Ķīnas parlamenta vicespīkeru Dzji Binsjuaņu (Ji Bingxuan), atzina Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Saeimas Preses dienestā aģentūru BNS informēja, ka Latvija redz Ķīnu kā stratēģiski svarīgu partneri ekonomikā un tirdzniecībā, kas paver plašas perspektīvas Latvijas valsts uzņēmējiem. Saeimas priekšsēdētāja tikšanās laikā ar Ķīnas parlamenta vicespīkeru uzsvēra, ka, apzinot jaunus tirgus, Ķīna ir viens no pievilcīgākajiem Latvijas produktu un pakalpojumu galamērķiem.

Mūrniece arī atzina, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt aktīvu un pragmatisku politisko dialogu ar Ķīnu, kas kalpo par pamatu veiksmīgai sadarbībai ekonomikas, izglītības, zinātnes un kultūras jomā. Vienlaikus Latvija vēlas piesaistīt Ķīnas investīcijas tranzīta un loģistikas nozarē un ir ieinteresēta spēlēt aktīvu lomu Trans-Eirāzijas transporta savienojumā, nodrošinot stratēģiski svarīgu tranzīta posmu starp Eiropu un Āziju. Savukārt Ķīnai būtu izdevīgi izmantot Latvijas tranzīta un loģistikas infrastruktūru, iesaistot Latvijas tranzīta koridoru Ķīnas iniciatīvā «Viena josta, viens ceļš» (One Belt, One Road), uzsvēra Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja arī apliecināja, ka abu valstu abpusēja interese ir attīstīt sadarbību aviācijas jomā un aicināja investēt Latvijas aviācijas sektorā, atzīmējot stratēģiskā investora nepieciešamību Latvijas nacionālajai aviokompānijai «airBaltic».

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka nozīmīga loma Latvijas un Ķīnas attiecībās ir arī parlamentārajiem kontaktiem un to raksturo intensīva vizīšu apmaiņa.

Mūrniece un Ķīnas parlamenta vicespīkers bija vienisprātis, ka sadarbību vēl vairāk iespējams aktivizēt parlamentu, valdību un pašvaldību līmenī. Viņa atgādināja, ka būtisks notikums abu valstu attiecībās būs šoruden Rīgā plānotā Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas valdības vadītāju tikšanās 16+1 formātā.

Tāpat Ķīnas parlamenta pārstāvis un Saeimas priekšsēdētāja atzinīgi vērtēja Latvijas un Ķīnas diplomātisko attiecību 25. gadu pastāvēšanas vēsturē sasniegto. Ķīnas parlamenta vicespīkers uzsvēra, ka Rīga ir izcils tūrisma galamērķis, ko labprāt apmeklētu daudzi ķīnieši. Tūristu plūsmu uz Latviju būtiski papildinātu tiešā aviosatiksme starp abām valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu