Ministre: Pētersonei jābūt kā dzelzs lēdijai ar gaišu sirdi un stingru godaprātu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) reformas ir iesāktas labi, taču ir ārkārtīgi svarōgi, lai tās tiktu novestas līdz galam, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola.

Vina piekrita, ka VID ir zaudējis uzticību, taču tā ir jāatgūst.

Politiķes vērtējumā, reformas VID ir iesāktas labi, bet tās jānovada līdz galam. Pašlaik «viss ir procesā» un norit sekmīgi, sacīja ministre un uzsvēra, ka rotācijas ir tikai pirmais solis, kam sekos VID iekšējās drošības daļas stiprināšana, nodokļu politikas uzlabošana u.tml. pasākumi. «Suņi rej, bet karavānai jāiet tālāk,» piebilda Reizniece-Ozola.

Ministre uzsvēra, ka Pētersonei būtu ārkārtīgi svarīgi darbu turpināt. «Iesākts ir labi, taču ir jānoved līdz galam. Latvijas bēda ir tāda, ka mēs daudzas lietas iesākam, taču nenovedam līdz galam. Šajā gadījumā VID sakārtošana ir ļoti svarīga,» atzina ekonomikas ministre.

Reizniece-Ozola atzina, ka VID vadītāja Ināra Pētersone arī viņai sūdzējusies par pretdarbību un nomelnošanu. Anonīmi tiek sūtītas vēstules, tiek izteikti draudi celt negodu, situāciju raksturoja ministre, atzīmējot, ka arī viņa saņēmusi šādus sūtījumus.

Ministre zināja stāstīt, ka Pētersone, iespējams, nojauš viņas nomelnotājus, taču vārdus nosaukusi nav. Ja viņa varētu minēt konkrētus vārdus, iespējams, efektīvāk varētu pret šiem cilvēkiem pretdarboties, piebilda Reizniece-Ozola. Viņa pieļāva, ka pretestība varētu nākt no tiem cilvēkiem, kurus skar rotācijas. Ministre aicināja Pētersoni nosaukt iespējamos nomelnotājus.

«Viņai vajadzīgs spēks - jābūt tādai dzelzs lēdijai ar gaišu sirdi un stingru godaprātu. Es no savas puses viņu maksimāli atbalstīšu,» teica Reizniece-Ozola.

Vienlaikus viņa pauda pārliecību, kar pretdarbības un nomelnošanas kampaņām izmaiņas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) apturēt neizdosies, šorīt LTV «Rīta panorāmā» paziņoja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). VID tiks sakārtots, neskatoties uz nekādu pretestību, paziņoja ministre.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu