BVKB: Prasība katru izmaiņu saskaņot būvvaldē ir pārāk birokrātiska

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Patlaban likums prasa būvvaldē saskaņot jebkuru izmaiņu būvprojektā, bet laika taupīšanas nolūkā būvnieki cenšas to nedarīt. Tas arī ir viens no galvenajiem pārkāpumiem, ko Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) konstatē pārbaudītajos būvobjektos, šorīt LTV raidījumā «Rīta panorāma» sacīja BVKB vadītājs Pēteris Druķis.

«Projektā rakstīts kaut kas viens, būvniecības laikā konstatē, ka tā nevar izdarīt, un veic izmaiņas. Pasūtītājs vēlas objektu ātrāk pabeigt, tāpēc ne vienmēr šīs izmaiņas tiek saskaņotas būvvaldē,» skaidroja Druķis.

Ierēdnis atzina, ka prasība saskaņot katru izmaiņu būvvaldē tika ieviesta pēc Zolitūdes traģēdijas, taču šī prasība esot pārāk birokrātiska un Eiropā tā sen jau vairs nedara.

«Skaidrs, ka tas ir pārāk sarežģīti un likumdošana ir jāmaina visos līmeņos. Īpaši tas attiecas uz Ministru kabineta noteikumiem. Par to šonedēļ kopā ar nozares un Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem diskutēsim arī Būvniecības nedēļā,» sacīja Druķis.

BVKB vadītājs piebilda, ka

būvobjektos joprojām ir novērojams kvalitātes trūkums.

«Tas ir saistīts ar totālu menedžmenta trūkumu, apakšuzņēmēju pārvaldības trūkumu. Par to jāuzņemas atbildība ģenerāluzņēmējiem,» sacīja Druķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu