Pētersone satraukusies par VID «nomelnošanas kampaņu» sociālajos tīklos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone intervijā Latvijas Radio skaidroja, ka spiediens un nomelnošanas kampaņa pret VID esot novērojama galvenokārt sociālajos tīklos. Savukārt politisko spiedienu viņa līdz šim neesot izjutusi.

Pētersone atzina, ka nerunā par tiem gadījumiem, kad par VID darbinieku iespējamo negodprātību tika ziņots medijos, bet gan par kopējo attieksmi pret dienestu.

Lūgta konkretizēt spiediena izdarītājus uz VID, Pētersone sacīja, ka šobrīd nevarētu runāt par politisko spiedienu, jo viņai nav tādas informācijas un sajūtas. Bet publiskajā telpā, vairāk sociālajos medijos, ir spriedze un anonīmās vēstules par VID vadību, kolektīvu un darbiniekiem, kuri aktīvi iesaistījušies reformu realizēšanā.

Tāpat atsevišķi nodokļu maksātāji, pret kuriem VID sācis procesus un pavirzījies līdz prokuratūrai, skaļi runājot. Vairums argumentu un pārmetumu esot nekorekti un nepatiesi, VID vadītāja teica.

Iespējams, varētu mainīt likumdošanā noteikto, ka VID nevar sniegt publiskus komentārus par konkrētu uzņēmumu.

Patlaban konkrētais komersants var dažādi iztausties publiskajā telpā, bet VID nevar sniegt pretargumentus.

Vai pametīs darbu VID?

Pētersone pagaidām neplāno atkāpties no amata. Tā pēc iepriekš neplānotas tikšanās vakar ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) informēja Pētersone.

Vakar pēc Pētersones iniciatīvas notika viņas tikšanās ar finanšu ministri. Neoficiāla informācija liecināja, ka tikšanās laikā VID vadītāja plāno iesniegt atlūgumu. Pēc tikšanās, kas ilga pusotru stundu, Pētersone žurnālistus informēja, ka atkāpties pagaidām neplānojot. «Neizslēdzu iespēju, ka es varētu iesniegt atlūgumu, bet šobrīd es to neesmu izdarījusi,» uzsvēra VID vadītāja.

Finanšu ministre žurnālistiem stāstīja, ka Pētersone šodien atlūgumu nav iesniegusi un šāds jautājums šodien netika pat pārrunāts. Abas puses pārrunāja «sasāpējušus jautājumus», ko bijis svarīgi izrunāt. VID vadītāja minējusi faktorus, kas patlaban apgrūtina viņas darbu. Viens no jautājumiem bijis saistīts ar publiskajā telpā izplatītajām anonīmajām vēstulēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu