Lidostas «Rīga» jaunais priekšsēdis plāno, kā stabilizēt kravu pārvadājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lidostai «Rīga» līdz 2020.gadam ir jāapkalpo vismaz 5,6 miljoni pasažieru gadā, turklāt būtisks uzdevums ir arī lidostā apkalpoto kravu apjomu stabilizēšana, lai šis bizness nebūtu atkarīgs tikai no viena klienta vai viena kravu veida, intervijā aģentūrai LETA norāda jaunieceltais lidostas «Rīga» padomes priekšsēdis Juris Kanels.

Viņš skaidro, ka pērn lidosta apkalpoja nedaudz vairāk kā 5,1 miljonu pasažieru. No šā mērķa izrietot arī pārējais - gan jaunu reisu atklāšana, gan jaunu aviokompāniju piesaiste, gan infrastruktūras veidošana, kāda šiem mērķiem ir nepieciešama.

Ļoti svarīgs elements esot palielināt lidostā apstrādāto kravu apjomu. Problēma esot tā, ka šie apjomi ir neprognozējami un lēcienveidīgi. «Vienā gadā ir kāds klients ar viena segmenta kravām, piemēram, kravas uz Afganistānu vai kravas no Ķīnas, un šis kravu apgrozījums strauji pieaug. Arī rezultāti ir brīnišķīgi. Savukārt nākamajā gadā šīs kravas pazūd un apgrozījums strauji krīt,» skaidro Kanels.

Lai arī lidosta pie tā jau strādājot, tomēr esot jāpanāk, lai kravu apjomi augtu un bizness stabilizētos. «Lai tas nebūtu tikai atkarīgs no viena klienta vai viena kravu veida, kas te brīdi parādās un tad pazūd,» uzsver amatpersona.

Līdz ar to gaidot gan darbs ar klientiem, gan infrastruktūras veidošana, lai radītu pievilcīgu vietu, kuru izmantot. «Svarīga ir gan noliktavu saimniecība, gan loģistika. Tāpat būtiska ir procedūru norise, kas nav atkarīga tikai no lidostas, bet arī citām kontrolējošām vai regulējošām institūcijām valstī,» uzsver Kanels.

Kā ziņots, VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«» padomes priekšsēdētāja amatā iecelts bijušais uzņēmuma valdes un padomes loceklis Juris Kanels, bet padomes locekļu amatos - uzņēmējs Raitis Nešpors un Tālis Linkaits, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

Padomē visi trīs iecelti no 17.maija.

Kopumā konkursā uz padomes locekļu amatiem pieteicās 29 pretendenti. Uz otro kārtu tika uzaicināti astoņi pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komunikācijas prasmes, svešvalodas zināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu