Loginovs: ir cerības «KVV Liepājas metalurgam» piesaistīt jaunus akcionārus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Metalurģijas uzņēmumam «KVV Liepājas metalurgs» šobrīd netiek meklēts investors, taču ir cerības tuvākajā laikā piesaistīt jaunus akcionārus, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Privatizācijas aģentūras (PA) valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs.

«Ir ļoti daudz publiskās informācijas par «KVV Liepājas metalurga» finanšu grūtībām. Metalurģijas pasaule ir pietiekoši neliela un cilvēki, kuriem ir interese par šādiem aktīviem, diezgan aktīvi seko līdzi. Līdz ar to mēs neizslēdzam iespēju, ka tuvākajā laikā parādīsies interesenti, kuri nāks pie mums [PA] kā pie lielākā nodrošinātā kreditora, pie paša «KVV Liepājas metalurga» menedžmenta vai akcionāra,» teica Loginovs.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka PA pagaidām nav iecerējusi pārdot tās rīcībā esošās prasījuma tiesības pret uzņēmumu. «Tās var realizēt cesijas veidā, bet mēs neredzam, ka būtu kāda investoru interese,» sacīja PA valdes priekšsēdētājs.

Tāpat Loginovs norādīja, ka «KVV Liepājas metalurga» esošie akcionāri no valdības prasa atbalstu - sākot no nodokļu atlaidēm līdz papildu finansiālam atbalstam. «Papildu valsts atbalstu, pirmkārt, nevēlamies, otrkārt, arī nevaram sniegt, jo jebkuru valsts atbalstu privātam uzņēmumam ir jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju,» viņš teica.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka «KVV Liepājas metalurga» ražotne ir iekonservēta. «KVV Group» vadība šādu lēmumu pieņēma, jo saglabājās ilgtermiņa negatīvie faktori, kas radīja šķēršļus uzņēmuma darbībai - pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem, kā arī valsts nav ieinteresēta sniegt atbalstu nozarei, skaidroja uzņēmumā.

Tāpat vēstīts, ka 2014.gada 2.oktobrī parakstīja līgumu par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas «KVV Group», kas par «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi apņēmies samaksāt 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu