Pētersone neizslēdz iespēju pamest darbu VID

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone neizslēdz iespēju pamest darbu VID.

Intervijā laikrakstā «Latvijas Avīze», runājot par pagājušajā nedēļā izplatīto anonīmo vēstuli, kurā vēstīts par Pētersones ģimenes īpašumiem, viņa atgādina vēstulē teikto, ka šādi materiāli būs tikai sākums. «Es ar to rēķinos. Vienlaikus apsveru iespēju dzīvē arī darīt kaut ko citu un ļaut kādam citam šo tik vieglo kuģi pastūrēt. Trīs gadi šajā medus maizē ir daudz, un to var saprast tikai tie, kuri kaut ko tādu ir darījuši,» saka Pētersone.

Tāpat Pētersone intervijā norāda, ka ir bijuši mēģinājumi ietekmēt viņas lēmumus saistībā ar darbinieku pārcelšanu citā darbā.

«Pieļauju, ka pārcelšana nepatīk atsevišķiem VID spēka struktūrvienību darbiniekiem, iespējams, citiem, tāpat arī kādiem ietekmīgu, ar nelegālu biznesu saistītu grupējumu pārstāvjiem, kurus esam pieķēruši pēdējā laikā,» stāsta Pētersone.

Intervijā Pētersone saka, ka visus lēmumus viņa pieņēmusi patstāvīgi, taču par rotāciju iepriekš apspriedusies ar VID Iekšējās drošības daļas vadītāju Gitu Plaudi, kurai viņa uzticas. «Un diezin vai kāds varētu mani ietekmēt arī turpmāk - kamēr vien būšu šajā amatā,» piebilst Pētersone.

Jau ziņots, ka nezināma persona vai personu grupa mēģina īstenot Pētersones nomelnošanas kampaņu. Pētersone saista šo kampaņu ar cilvēkiem, kuriem VID notiekošās pārmaiņas traucē turpināt iepriekš darīto.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus. Amatos VID struktūrās paredzēts pārcelt 34 darbiniekus, bet pieci pārcelti uz Ieslodzījumu vietu pārvaldi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu