Ašeradens: Ar esošajiem «KVV Liepājas metalurga» akcionāriem rūpnīca darbu nevar atsākt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ar esošā AS «KVV Liepājas metalurgs» akcionāru sastāvu rūpnīca nevar atsākt darbību, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Šodien valdība uzklausīja Privatizācijas aģentūras (PA) ziņojumu par situāciju «KVV Liepājas metalurgā» un nolēma pie šī jautājuma atgriezties nākamnedēļ.

Ašeradens stāstīja, ka PA meitassabiedrība SIA «FeLM» sāka pārrunas ar uzņēmuma vadību par iespējamu metalurģijas uzņēmuma restrukturizāciju, taču konstatēja, ka sarunas nav bijušas produktīvas un patlaban manāmas «KVV Liepājas metalurga» maksātnespējas pazīmes. «»KVV Liepājas metalurga» piedāvājumi nav produktīvi,» piebilda ekonomikas ministrs.

Valdība šodien analizēja uzņēmuma darbības scenārijus, taču PA tika uzdots tos nedēļas laikā precizēt.

PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs informēja, ka ir pāragri komentēt «KVV Liepājas metalurga» iespējamos darbības modeļus, taču uzdevums ir atgūt pēc iespējas vairāk naudas. Savukārt Ašeradens atturējās sniegt plašākus komentārus saistībā ar augstu ārvalstu investīciju strīda risku.

Arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina, ka Ministru kabinets regulāri atgriezīsies pie jautājuma par «KVV Liepājas metalurga» nākotni.

Jau vēstīts, ka Ukrainas investori «KVV Group» ir pieņēmuši lēmumu par «KVV Liepājas metalurga» rūpnīcas konservāciju. Šādu lēmumu «KVV Group» vadība pieņēmusi, ņemot vērā to, ka saglabājas ilgtermiņa negatīvie faktori, kas rada šķēršļus uzņēmuma darbībai - «pasaules metalurģijas tirgu pārņēmusī krīze, parādsaistības nodrošinātajiem kreditoriem un valsts neieinteresētība sniegt atbalstu nozarei».

Iekonservējot rūpnīcu, «KVV Liepājas metalurgs» plānoja atlaist ap 300 darbinieku, bet aptuveni 100 darbiniekus paturēt tā sauktajā dežūrrežīmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu