Latvijā ar VID darbu apmierināti 53,3% uzņēmumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbu apmierināti 53,3% uzņēmumu, secināts «SSE Riga» pētījumā par ēnu ekonomiku Baltijas valstīs.

Kopš 2010.gada visās trīs Baltijas valstīs liela daļa uzņēmēju ir apmierināti ar savas valsts ieņēmumu dienestu darbu. Tiesa, 2015.gadā Baltijas valstu uzņēmēju apmierinātība ar ieņēmumu dienestu ir ievērojami pieaugusi Lietuvā un Igaunijā, savukārt Latvijā saglabājusies aptuveni tajā pašā līmenī.

Lietuvā ar ieņēmumu dienesta darbu apmierināti 49,2%, bet Igaunijā - 53,2%.

Ļoti apmierināti ar savas valsts ieņēmumu dienesta darbu ir 3,6% Latvijas uzņēmēju, 14,3% Lietuvas uzņēmēju un 9,8% Igaunijas uzņēmēju. Neitrāli ieņēmumu dienesta darbu vērtē 30% Latvijas uzņēmēju, 24% Igaunijas uzņēmēju un 21,8% Lietuvas uzņēmēju.

Savukārt neapmierinošu vērtējumu par ieņēmumu dienesta darbu sniedz 11,3% Latvijas uzņēmēju, 11,8% Lietuvas uzņēmēju un 9,8% Igaunijas uzņēmēju.

Jau ziņots, ka pērn ēnu ekonomikas apjoms Latvijā samazinājies līdz 21,3% no iekšzemes kopprodukta, turpretī Lietuvā un Igaunijā ēnu ekonomikas apjoms ir audzis, secināts jaunākajā «SSE Riga» Baltijas valstu ēnu ekonomikas pētījumā.

Gada laikā ēnu ekonomikas apjoms Latvijā ir sarucis par 2,2%. Lietuvā ēnu ekonomika augusi par 2,5%, sasniedzot 15%, savukārt Igaunijā ēnu ekonomikas apjoms ir 14,9% jeb par 1,7% vairāk nekā pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu